Istorie

Acum peste 100 ani prin 1890 un anume domn Pexton, un gentlemen intreprinzator din Lancanshire a dezvoltat un numar de metode ingenioase pentru curatarea si lustruirea argintului Victorian si a obiectelor din argint. Bazandu-se pe apa Pennine pura si pe un material local din bumbac acest tip istet a reusit sa puna la punct: o laveta impregnata pentru lustruirea si curatarea argintului.

Asa de mare a fost succesul acestui produs, prin efectul deosebit de curatare, prin usurinta curatarii si rezultatele deosebite in prevenirea oxidarii rapide, incat repede tot orasul vorbea despre el, devenind ‘talk of the town’.

Astfel nu este surprinzator faptul ca in 1895 s-a infiintat o manufactura care de atunci pana astazi este: ‘The Town Talk Polish Company’.

Epoca Victoriana a trecut, compania s-a dezvoltat si au fost gandite tot mai multe produse pentru curatarea si intretinerea bijuteriilor si nu numai.

Artistul Austin Knight a fost acela care a creiat si dezvoltat simbolul acestui business infloritor, Mr Town Talk gentelmenul lustruit.

Astazi, multi ani mai tarziu acest inimitabil tip practic gentlemen englez, continua sa fie simbolul dedicarii noastre pentru calitate si servicii in domeniu.

tt-history-temp